X C o n t e s t   2 0 1 5


Magyar Köztársaság Kupa 2015

MKK2015

Kedves pilóta!

Üdvözlünk az XContest.org létrehozói, magyar adminisztrátorai nevében! Reméljük hozzájárulhatunk repüléseidhez rendszerünkkel és örömmel töltöd majd fel ide tracklogjaid, írod le élményeid és osztod meg felvételeidet.

A részvételhez csak egy GPS-re van szükséged, nincs más dolgod mint feltölteni ide a repüléseidet.

Szeretnénk megnyerni nem csak a győzelmre pályázó pilótákat, hanem a repüléseiket szivesen publikáló vagy épp első távjaikat repülőket is. Ezért továbbra is több kategóriát írtunk ki és támogatjuk a teljesítményjelvények kiadását is. Szeretnénk az MKK felületén újra viszontlátni a sárkányrepülő pilótákat is, ezért idén is létrehoztuk a HG kategóriát.

Az MKK kiemelt célja a siklernyőzést nem sportszerűen űzök bevonása a sportéletbe, így az MKK -nak nem részvételi feltétele az FAI sportlicence kiváltása.

Változatlanságok 2015

- Szorzók: Szabadtáv - 1x Hurok - 1.8x Háromszög 2x
- Új IFI különdíj, ahol a legjobb max. 25 éves pilótát díjjazzuk, azaz az 1988 -ban vagy az után születetteket, akik Sport vagy Standard kategóriájú ernyővel repülnek
- KMK kupa 100+, különdíj a legtöbb 100km feletti távot repülő pilótának, minden 100km+ repülés 1pont
- Sport class: max. LTF-2 vagy EN-C, azaz az EN-D ernyők az Openba kerültek

OnLine Utasbiztosítás

Minden itt megkötött biztosítás hozzájárul a SIRESZ Önkéntes Sportalap gyarapításához, amit a szövetség közösségi célként az MKK fenntartására és általában a siklóernyős sport támogatására fordít.

Támogatók és díjak

2015. évi támogatóink: Önkéntes adományozóink , SIRESZ , Pro-Design , Uszód Község , Foktő Község , HFFA

Ha szeretnéd az MKK-t támogatni, azt megtehted a SIRESZ Sportalapon keresztül, a befizetésnél az MKK megjelölésével.

AZ MKK díjazását az év közben befolyó felajánlások és adományok biztosította keretből finanszírozzuk, ha szeretnél nagyobb kupákat vagy nemesfém díjakat, támogasd adományaiddal az MKK -t. :)

Pro-Design SIRESZ Uszód Község Foktő Község HFFA

Magyar PD Liga

Az AunAIR megrendezi az hagyományos Magyar PD Liga versenyt, ami értékelésében és távigazolásában ráépül az MKK 2015 -ra, célja az élsport támogatása és népszerűsítése.

Alap gondolat:
"Előre megadott időpontokon és helyeken versenyzünk. A versenyek Magyarország területén zajlanak, munkaszüneti napokon, hogy ez az esetleges részvételt ne befolyásolja. Szeretnénk az utánpótlásnak is lehetőséget adni a tanulásra és a versenyzés megismerésére. A helyszíneket időjárás (szélirány, erősség) miatt nem változtatjuk, így azok előre tervezhetőek. Ha az időjárás alkalmatlan vagy versenynap nem értékelhető, a napot töröljük."XContest.org és MKK 2015

Az XContest.org egy nemzetközi online távrepülő verseny, szabályait itt, magyar fordítását itt találod meg. Ennek képezi részét az MKK (szabályai), amiben minden az MKK-ba regisztrált pilóta magyarországi repülése részt vesz. A nem magyarországi repülések csak a nemzetközi versenyben szerepelnek.

Hogyan vegyek részt az MKK-ban?

Folyamatosan frissülő leírás: Hogyan használjuk a World XContest és az MKK-t?

Teljesítményjelvények és rekordok

Az MKK kiegészül egy rekord és teljesítményjelvény igazoló rendszerrel, ezen keresztül igazolhatod itthoni vagy külföldi Bronz, Ezüst, Arany és Gyémánt teljesítményjelvények megszerzéséhez szükséges vagy akár rekordrepüléseidet is. Rekordrepülés előtt mindenképp tanulmányozd a szabályokat! Felhívjuk a figyelmedet, hogy rekord igazoláshoz szükséges az FAI liszensz, és az MKK egyszerűsített módszereivel csak országos rekordok igazolhatóak, abban az esetben ha ezt az aktuális sportszabályzat lehetővé teszi, világrekordok nem igazolhatóak ezen keresztül. Az MRSZ vonatkozó versenyszabályzata.

MaxPunkte

A MaxPunkte GPS letöltő program.

MaxPunkte: http://www.maxpunkte.de/download.html

Leírás: Tracklog letöltése MaxPunkte -al?

Információk, kapcsolat

Ha kérdésed, észrevételed van az alábbi módokon léphetsz velünk kapcsolatba:

A verseny magyar adminisztrátorai: mkksupport@gmail.com

Az XContest.org adminisztrátorai: info@pgweb.infoSections: