X C o n t e s t   2 0 1 0

Zapomenuté heslo?

Cross Country LAA SR

Ahoj pilot(ka),
je nám potešením privítať Ťa na webových stránkach slovenského Cross Country.

Novinky:

26. 04. 2010 - Správa RLP LAA SR

Na základe upozornenia z LPS SR a Leteckého úradu SR Vás dôrazne žiadam o dodržiavanie pravidiel leteckej prevádzky a Leteckého zákona SR. Neriadený vzdušný priestor triedy G je do výšky 8000 ft MSL ( 2450 m MSL) alebo 300 m AGL (podľa toho čo je vyššie) mimo CTR, TMA, zakázaných, obmezených, prechodne vyčlenených a prechodne rezervovaných priestorov . Lety ktoré budú mimo tohoto prie storu triedy G alebo lety kto rých tracklog nebude zodpovedať požiadavkám na uznanie letu (trať, výška) budú z CC deaktivované. Výška letu (tlaková) musí byť zosúladená s nadmorskou výškou terénu (tunelárov nebudeme podporovať).

Každý let bude vyhodnotený a prípadné porušenie pravidiel leteckej prevádzky bude postihované v príslušnej miere. Opakované porušenie pr avidiel bude riešené správnym konaním na Leteckom úrade SR .

Dňa 6. mája 2010 spúšťa prevádzku letisko Sliač. 

Priestory CTR,TMA sa zmenia na LZR 225A, LZR 225B a LZ TRA 65

LZR 225A (CTR) je od zeme do 300 m AGL

LZR 225B (TMA) je od výšky 300 m AGL do 2450 m MSL

LZ TRA 65 (TMA) je od výšky 2450 m MSL do FL 125

V mesiacoch máj a jún 2010 sa tieto priestory budú vyhlas ovať na letové dni. Predpoklad na výhlásenie 24-hod denne je od júla až augusta 2010. Aktualizáciu týchto priestorov ako aj všetkých vyhlásených (LZR, TSA, TRA) vr átane notamov na daný deň n á jdete na

www.vvzs.mil.sk v sekcii využitie vzdušného priestoru – správa AUP

 alebo

www.lps.sk v sekcii letecká informačná služba – „AIS on line“ kde sa treba zaregistrovať a následne v sekcii notam je platná AUP správa alebo ďalšia AUP správa .

 Ing. Milan Bohuš


 

30. 09. 2009 - Nový ročník CC 2010 je pripravený.

Základné rozdelenie stránok:

Ľavé menu: obsahuje odkazy na stránky zobrazujúce informácie o preletoch, pilotoch a poradí v jednotlivých kategóriách. Ďalej tu nájdete pravidlá CC a F.A.Q. (často kladené otázky-preklad sa pripravuje).

Pravé menu: "užívateľské", obsahuje odkazy, ktoré užívateľ (pilot) bude môcť na webe spraviť, t.j. registrácia, prihlásenie výkonu, založenie a správa tímov atď.
Veríme, že jednoduchosť a intuitívna práca s novým systémom CC Ti bude pri prihlasovaní výkonov robiť radosť rovnako ako veľmi zaujímavé a interaktívne prehliadanie už prihlásených preletov.

Odkazy:

Výsledky CC za rok 2004 a 2005 

Diskusné fórum k CC – LAA SR

Stránka LAA SR: www.laa.sk

Cieľ preletového projektu:

Web CC bol vybudovaný ako jedna zo sekcií serveru PGweb.cz s myšlienkou čo najprehľadnejšieho a jednoduchého preletového systému, ktorý bude zároveň prinášať všetky dôležité informácie o letoch a pilotoch. Pre zobrazenie letov bolo snahou dať užívateľom priestor pre čo nejzaujímavejšie prehliadanie všetkých dôležitých dát, ktoré sú z tracklogu k dispozícii a nebolo potrebné používať ďalší software.
 

Tým XContest.org
support@xcontest.org




Menu sekce CC:


Sections: