X C o n t e s t   2 0 2 3

Forgotten password?

Co je 🧡Létáme srdcem?

Letame srdcem

Jsme srdcaři. Létání je pro nás srdeční záležitost. Ale sport, který nám tolik dává a který tak milujeme, dokáže i brát. Rozhodli jsme se, že této stinné stránce naší vášně budeme čelit společně. Pojďme létat srdcem a pomáhat těm, kteří měli při létání smůlu a stala se jim nehoda.


Co je Létáme srdcem?


Létáme srdcem je nově založený dobročinný členský fond LAA ČR spravovaný předsednictvem Svazu paraglidingu. Účelem fondu je pomoci pilotům padákových kluzáků, kteří se vinou nehody při létání dostali, nebo v budoucnu dostanou, do tíživé životní situace.

Létáme srdcem je také úvodní sbírka/kampaň pro tento fond, která probíhá na webu Českého poháru paraglidingu a vyvrcholí na Vyhlášení ČPP v KD v Třešti dne 5. listopadu 2022.


Co je cílem úvodní sbírky/kampaně Létáme srdcem?


Cílem úvodní kampaně je společně vytvořit základ finančnímu polštáři, který by byl schopen okamžitě pomoci odpružit tvrdý náraz reality po úrazu, když to bude nejvíce potřeba.

Původní cíl, tedy shromáždit částku 188 397.94 Kč, která odpovídá celkovému počtu bodů nalétaných v ročníku ČPP 2022 v kategorii Open, byl úspěšně dosažen. Příspěvky lze ale i nadále zasílat. Děkujeme všem!

V této chvíli jsme dosáhli cílové částky.


Jak mohu přispět do úvodní sbírky Létáme srdcem?


Abys to měl co nejjednodušší, připravili jsme pro tebe unikátní platební údaje včetně QR kódu, pomocí kterých můžeš do sbírky přispět. Výše příspěvku je zcela na tvém uvážení. Přispět můžeš jednou, nebo i opakovaně.

Piloti, kteří přispěli, jsou zařazeni do speciální kategorie 🧡Létáme srdcem.

Výše příspěvku ale v kategorii Létáme srdcem vidět není - piloti se řadí dle abecedy. Těm nejštědřejším dárcům jsme jmenovitě a speciálně poděkovali na Vyhlášení ČPP v Třešti 5. 11. 2022. Dobrý pocit z podílu na správné věci je odměnou každému, kdo přispěl nebo přispěje.


K čemu bude sloužit fond Létáme srdcem?


Účelem fondu je shromažďovat finanční prostředky na pomoc pilotům padákových kluzáků, kteří se vinou nehody při létání dostali nebo v budoucnu dostanou do tíživé životní situace. Fond bude mít vytvořené rezervy na okamžité použití hned, jak to bude potřeba, ale také bude zaštiťovat další dílčí kampaně na konkrétní účel/případy, pokud by aktuální prostředky fondu nestačily.

Příspěvky do fondu jsou technicky považovány za mimořádný členský příspěvek, ovšem finanční prostředky shromážděné touto cestou jsou určené pouze na dobročinné účely a ukládají se na samostatný účet založený LAA ČR. Ten bude po Vyhlášení ČPP 2022 v Třešti učiněn transparentním.



Main Partners:

 logo Easyfly.cz - Advance  logo UP  logo OZONE  logo Sky paragliders  logo NOVA  logo Axispara  logo Airdesign  logo MAC Para  logo Niviuk

Partners:

 logo Paraevoluce

Media partners:

 logo PILOT - bulletin Letecké amatérské asociace



Sections: