X C o n t e s t   2 0 1 1

Zapomenuté heslo?

GPS - na co si dát pozor

...aneb 5 základních zásad, které ti pomohou vyvarovat se nejčastějším problémum při dokumentaci přeletu pomocí GPS přístroje.

  1. Ověř si jak máš nastaven interval záznamu v GPS. Pokud to tvůj GPS přístroj umožňuje, nastav metodu záznamu čas a zvol rozumný interval v závislosti na kapacitě tvého přístoje, nejčastější hodnoty bývají od 3 do 20 sec (více info).
  2. Pokud přistaneš a chystáš se k dalšímu letu, přístroj vypni a před dalším startem opět zapni, aby další let byl zaznamenán do samostatné části tracklogu.
  3. Tracklog NIKDY NEUKLÁDEJ do prošlých tras a nemaž z GPS! Uložený tracklog je automaticky zredukován na minimální nutný počet bodů a bývá odstraněna informace o čase, čímž se uložený tracklog stává pro dokumentaci výkonu nepoužitelným!
  4. Při vytváření IGC souboru vždy vymaž z tracklogu body před startem a po přistání.
  5. Po uložení IGC souboru doporučujeme nesmazat tracklog z GPS přístroje do té doby, dokud si nejsi jistý, že IGC soubor je validní a splňuje všechny podmínky pro dokumentaci výkonu v ČPP! Pokud se vyskytnou při nahlašování výkonu problémy s IGC souborem, často se dají vyřešit opětovným stažením tracklogu z GPS přístroje.


Hlavní partneři:

 logo OZONE  logo Axispara  logo NOVA  logo UP  logo Drift  logo Airdesign  logo Easyfly.cz - Advance  logo Čokoládovny Fikar  logo Niviuk  logo MAC Para

Partneři:

 logo Paraevoluce

Mediální partneři:

 logo PILOT - bulletin Letecké amatérské asociace



Sections: