X C o n t e s t   2 0 1 7

Elfelejtetted a jelszavad?

Magyar Köztársaság Kupa 2017

MKK2016

MKK NON-STOP kibővített értékelési időszak: 2015 November 1. - 2016 Október 30.
Szorzók: Szabadtáv - 1x Hurok - 1.8x Háromszög 2x
IFI különdíj, ahol a legjobb max. 25 éves pilótát díjjazzuk, azaz az 1991 -ban vagy az után születetteket, akik Sport vagy Standard kategóriájú ernyővel repülnek
KMK kupa 100+, különdíj a legtöbb 100km feletti távot repülő pilótának, minden 100km+ repülés 1pont
XContest class: a szárnyak besorolása megegyezik az XContest -el.

OnLine Utasbiztosítás

Minden itt megkötött biztosítás hozzájárul a SIRESZ Önkéntes Sportalap gyarapításához, amit a szövetség közösségi célként az MKK fenntartására és általában a siklóernyős sport támogatására fordít.

Támogatók és díjak

2016. évi támogatóink: Önkéntes adományozóink , Sárkányrepülésért alapítvány 1% , SIRESZ , Siklórepülő Szakbizottság , Griff SC , Pro-Design

Ha szeretnéd az MKK-t támogatni, azt megtehted a SIRESZ Sportalapon keresztül, a befizetésnél az MKK megjelölésével. És adód 1% a Sárkányrepülésért alapítvány részére történő felajánlásával.

Pro-Design Griff SC SIRESZ Sárkányrepülésért 1% Siklórepülő Szakbizottság

AZ MKK díjazását az év közben befolyó felajánlások és adományok biztosította keretből finanszírozzuk, ha szeretnél nagyobb kupákat vagy nemesfém díjakat, támogasd adományaiddal az MKK -t. :)

Magyar PD Liga

Az AunAIR megrendezi az hagyományos Magyar PD Liga versenyt.

Alap gondolat:
"Előre megadott időpontokon és helyeken versenyzünk. A versenyek Magyarország területén zajlanak, munkaszüneti napokon, hogy ez az esetleges részvételt ne befolyásolja. Szeretnénk az utánpótlásnak is lehetőséget adni a tanulásra és a versenyzés megismerésére. A helyszíneket időjárás (szélirány, erősség) miatt nem változtatjuk, így azok előre tervezhetőek. Ha az időjárás alkalmatlan vagy versenynap nem értékelhető, a napot töröljük."XContest.org és MKK 2016

Üdvözlünk az XContest.org létrehozói, magyar adminisztrátorai nevében! Reméljük hozzájárulhatunk repüléseidhez rendszerünkkel és örömmel töltöd majd fel ide tracklogjaid, írod le élményeid és osztod meg felvételeidet.

A részvételhez csak egy GPS-re van szükséged, nincs más dolgod mint feltölteni ide a repüléseidet.

Szeretnénk megnyerni nem csak a győzelmre pályázó pilótákat, hanem a repüléseiket szivesen publikáló vagy épp első távjaikat repülőket is. Ezért továbbra is több kategóriát írtunk ki és támogatjuk a teljesítményjelvények kiadását is.

Az MKK kiemelt célja a siklernyőzést nem sportszerűen űzök bevonása a sportéletbe, így az MKK -nak nem részvételi feltétele az FAI sportlicence kiváltása.

Az XContest.org egy nemzetközi online távrepülő verseny, szabályait itt, magyar fordítását itt találod meg. Ennek képezi részét az MKK (szabályai), amiben minden az MKK-ba regisztrált pilóta magyarországi repülése részt vesz. A nem magyarországi repülések csak a nemzetközi versenyben szerepelnek.

Hogyan vegyek részt az MKK-ban?

Folyamatosan frissülő leírás: Hogyan használjuk a World XContest és az MKK-t?

Teljesítményjelvények és rekordok

Az MKK kiegészül egy rekord és teljesítményjelvény igazoló rendszerrel, ezen keresztül igazolhatod itthoni vagy külföldi Bronz, Ezüst, Arany és Gyémánt teljesítményjelvények megszerzéséhez szükséges vagy akár rekordrepüléseidet is. Rekordrepülés előtt mindenképp tanulmányozd a szabályokat! Felhívjuk a figyelmedet, hogy rekord igazoláshoz szükséges az FAI liszensz, és az MKK egyszerűsített módszereivel csak országos rekordok igazolhatóak, abban az esetben ha ezt az aktuális sportszabályzat lehetővé teszi, világrekordok nem igazolhatóak ezen keresztül. Az MRSZ vonatkozó versenyszabályzata.

Rekord kiírásnál ne feledd:
- mkkrekord_kukac_gmail_dot_com
- egyszerre egy feladatot, akkor is ha más típusú
- ne felejsd túlméretezni, céltáv 400m, hurok 1600m, háromszög 2400m (fordulópont cylinderek) Tervezéshez és álmodozáshoz: XCplanner

MaxPunkte

A MaxPunkte GPS letöltő program.

MaxPunkte: http://www.maxpunkte.de/download.html

Leírás: Tracklog letöltése MaxPunkte -al?

Információk, kapcsolat

Ha kérdésed, észrevételed van az alábbi módokon léphetsz velünk kapcsolatba:

A verseny magyar adminisztrátorai: mkksupport@gmail.com

Az XContest.org adminisztrátorai: info@pgweb.infoSections: