X C o n t e s t   2 0 2 4

Elfelejtetted a jelszavad?

Magyar Köztársaság Kupa 2024

MKK2024

MKK 2024

MKK értékelési időszak: 2024. február 1. - 2024 szeptember 30.
Számos szabály változott, kérjük olvassátok el a https://www.xcontest.org/hungary/szabalyok/ oldalon.

Légterek ellenőrzése szempontjából állandó és időszakos légtereket különböztetünk meg.
- Állandó: mindig tilos berepülni
- Időszakos: működés alatt “Aktivált” állapotban érvényes a légtér

Állandó légterek:
- az országos nem ellenőrzött légtér felső magasságának betartását (2900 méter AMSL)
- az országhatárt
- PAKS LHP1
- BUDAPEST CTR
- BUDAPEST TMA
- LESMO TMA
- KASSA TMA
- DEBRECEN TIZ1/CTR (és felette)
- SÁRMELLÉK TIZ1/CTR (és felette)

Időszakos légterek:
- Dunaújváros Drop Zone
- “/S” koordinált légterek

Koordinált légterek ellenőrzésében nincs változás, az “aktivált” “/S” jelzésű koordinált légtérekbe való berepülés megengedett.
Részletes leírás itt és itt.

Főszabályként mindenki kerülje el a Drop Zone légtereket, nem csak Dunaújváros DZ-t, amit versenyszabályzat alapján ellenőrzünk, hanem mindegyiket. Ettől eltérni a szabályokban rögzített esetekben lehet.

Az alkalmazott 100 méteres mérési tűrés csak a pontozás tekintetében releváns. Hatályos légügyi szabályok szerint a légterek betartására nincs tolerancia!

Kizárt műszerek listája nem változott:
Garmin (minden tipus)
XCSoar
LK8000

OnLine Utasbiztosítás

Minden itt megkötött biztosítás hozzájárul a SIRESZ Önkéntes Sportalap gyarapításához, amit a szövetség közösségi célként az MKK fenntartására és általában a siklóernyős sport támogatására fordít.

Támogatók és díjak

2024. évi támogatók: Önkéntes adományozóink* , Sárkányrepülésért alapítvány 1% , SIRESZ , Siklórepülő Szakbizottság , Griff SC , HFFA , Légisport

Ha szeretnéd az MKK-t támogatni, azt megtehted a SIRESZ Sportalapon keresztül, a befizetésnél az MKK megjelölésével.* És adód 1% a Sárkányrepülésért alapítvány részére történő felajánlásával.

Légisport Griff SC SIRESZ Sárkányrepülésért 1% Siklórepülő Szakbizottság HFFA

AZ MKK díjazását az év közben befolyó felajánlások és adományok biztosította keretből finanszírozzuk, ha szeretnél nagyobb kupákat vagy aranyat ami fénylik, támogasd adományaiddal az MKK -t.

XContest.org és MKK 2024

Üdvözlünk az XContest.org létrehozói, magyar adminisztrátorai nevében! Reméljük hozzájárulhatunk repüléseidhez rendszerünkkel és örömmel töltöd majd fel ide tracklogjaid, írod le élményeid és osztod meg felvételeidet.

A részvételhez csak egy GPS-re, ha nem is bármilyenre, van szükséged, és néhány repülésre, amikkel nincs más dolgod mint feltölteni ide.

Szeretnénk megnyerni nem csak a győzelmre pályázó pilótákat, hanem a repüléseiket szivesen publikáló vagy épp első távjaikat repülőket is. Ezért továbbra is több kategóriát írtunk ki, de bevezettük a One Pilot One Cup rendszert és támogatjuk a teljesítményjelvények kiadását is.

Az MKK kiemelt célja a siklernyőzést nem sportszerűen űzök bevonása a sportéletbe, így az MKK -nak nem részvételi feltétele az FAI sportlicence kiváltása, sem semmilyen tagság vagy befizetés, de ha támogatsz azt megköszönjük.

Az XContest.org egy nemzetközi online távrepülő verseny, szabályait itt, magyar fordítását itt találod meg. Ennek képezi részét az MKK (szabályai), amiben minden az MKK-ba regisztrált pilóta magyarországi repülése részt vesz. A nem magyarországi repülések csak a nemzetközi versenyben szerepelnek.

Rekord kiírásnál ne feledd:
- mkkrekord_kukac_gmail_dot_com
- egyszerre egy feladatot, akkor is ha más típusú
- ne felejsd túlméretezni, céltáv 400m, hurok 1600m, háromszög 2400m (fordulópont cylinderek) Tervezéshez és álmodozáshoz: XCplanner

Információk, kapcsolat

Ha kérdésed, észrevételed van az alábbi módokon léphetsz velünk kapcsolatba:

A verseny magyar adminisztrátorai: mkksupport@gmail.com

Az XContest.org adminisztrátorai: info@pgweb.infoSections: