X C o n t e s t   2 0 2 1

Elfelejtetted a jelszavad?

Magyar Köztársaság Kupa 2021

MKK2021

MKK 2021

MKK értékelési időszak: 2021 Március 1. - 2021 Szeptember 30.
Számos szabály változott, kérjük olvassátok el a https://www.xcontest.org/hungary/szabalyok/ oldalon.

Fontosabb változások:
- 2021-től kizárt műszerek listája: Garmin (minden tipus), XCSoar, LK8000
- A tracklog feltöltés határideje a repülés napját követő 3. nap.
- Tracklogot feltölteni egész évben lehet.
- A pontverseny 2021. március 1-én kezdődik és szeptember 30-án fejeződik be.
- Budapest TMA-án kívül, a LESMO TMA, KASSA TMA, és LHP1 PAKS légtereket sértő tracklog törlésre kerül.
- Légtérellenőrzéskor a https://airspace.xcontest.org/ oldalon közzétett értékeket vesszük alapul, kivéve a Kassa TMA2 légtér 1000‘ AGL alsó értékét technikai okokból a legmagasabb terep pontot (Nagy-Milic, 894 m) vesszük alapul és 1194 méter AMSL (tengerszint feletti) légtérként ellenőrizzük (894 m + 300 m).
- Nem “/S” jelölésű koordinált légtér használata esetén, tracklog feltöltésével együtt megjegyzésben fel kell tüntetni, hogy mely koordinált légterekre kapott engedélyt pilóta. Koordinációs szervezet utólagos igazolása hiányában tracklog törlésre kerül.
- Az egymást követő trackpontok rögzítési intervalluma maximum 10 másodperc lehet
- Versenyben ellenőrzött légterek alatt és 4 km-es körzetében repülve nem engedélyezett szakadás. Ezeken a területeken kívül repülve, maximum 2 db, maximum 5 perces szakadás elfogadható.
- Indul a Senior kategória, 55 év feletti pilótáknak.
- “KMK Kupa 100+” kategória mellett “KMK Kupa 200+” is közzé lesz téve, de egyik sem kerül díjazásra

Díjátadó
Meg lesz tartva a díjátadó, amikor a pandémiás helyzet engedi!

OnLine Utasbiztosítás

Minden itt megkötött biztosítás hozzájárul a SIRESZ Önkéntes Sportalap gyarapításához, amit a szövetség közösségi célként az MKK fenntartására és általában a siklóernyős sport támogatására fordít.

Támogatók és díjak

2021. évi támogatóink: Önkéntes adományozóink* , Sárkányrepülésért alapítvány 1% , SIRESZ , Siklórepülő Szakbizottság , Griff SC , Pro-Design

Ha szeretnéd az MKK-t támogatni, azt megtehted a SIRESZ Sportalapon keresztül, a befizetésnél az MKK megjelölésével.* És adód 1% a Sárkányrepülésért alapítvány részére történő felajánlásával.

*Önkéntes pénzbeli adományokat csak az itt megjelölt szervezetek gyűjtenek/gyűjtöttek számunkra, mástól ilyen hozzánk nem jutott el.

Pro-Design Griff SC SIRESZ Sárkányrepülésért 1% Siklórepülő Szakbizottság

AZ MKK díjazását az év közben befolyó felajánlások és adományok biztosította keretből finanszírozzuk, ha szeretnél nagyobb kupákat vagy aranyat ami fénylik, támogasd adományaiddal az MKK -t.

XContest.org és MKK 2021

Üdvözlünk az XContest.org létrehozói, magyar adminisztrátorai nevében! Reméljük hozzájárulhatunk repüléseidhez rendszerünkkel és örömmel töltöd majd fel ide tracklogjaid, írod le élményeid és osztod meg felvételeidet.

A részvételhez csak egy GPS-re, ha nem is bármilyenre, van szükséged, és néhány repülésre, amikkel nincs más dolgod mint feltölteni ide.

Szeretnénk megnyerni nem csak a győzelmre pályázó pilótákat, hanem a repüléseiket szivesen publikáló vagy épp első távjaikat repülőket is. Ezért továbbra is több kategóriát írtunk ki, de bevezettük a One Pilot One Cup rendszert és támogatjuk a teljesítményjelvények kiadását is.

Az MKK kiemelt célja a siklernyőzést nem sportszerűen űzök bevonása a sportéletbe, így az MKK -nak nem részvételi feltétele az FAI sportlicence kiváltása, sem semmilyen tagság vagy befizetés, de ha támogatsz azt megköszönjük.

Az XContest.org egy nemzetközi online távrepülő verseny, szabályait itt, magyar fordítását itt találod meg. Ennek képezi részét az MKK (szabályai), amiben minden az MKK-ba regisztrált pilóta magyarországi repülése részt vesz. A nem magyarországi repülések csak a nemzetközi versenyben szerepelnek.

Rekord kiírásnál ne feledd:
- mkkrekord_kukac_gmail_dot_com
- egyszerre egy feladatot, akkor is ha más típusú
- ne felejsd túlméretezni, céltáv 400m, hurok 1600m, háromszög 2400m (fordulópont cylinderek) Tervezéshez és álmodozáshoz: XCplanner

Információk, kapcsolat

Ha kérdésed, észrevételed van az alábbi módokon léphetsz velünk kapcsolatba:

A verseny magyar adminisztrátorai: mkksupport@gmail.com

Az XContest.org adminisztrátorai: info@pgweb.infoSections: