XContest 2008

Zapomenuté heslo?

HUDY Český pohár paraglidingu 2008

Ahoj pilote,
je nám potěšením přivítat Tě na webových stránkách HUDY Českého poháru paraglidingu 2008!

Pro přesun na již ukončené ročníky ČPP 2007 nebo ČPP 2006 použij odkazy vpravo nahoře.

Novinky:

30. 09. 2008 - HUDY ČPP 2008 jde do finále! Právě dnes končí letošní Český pohár paraglidingu. Pokud máte ještě nějaké přelety z konce září, nezapomeňte je přihlašovat ve lhůtě 14 dní ode dne letu! Oficiální konečné výsledky budou oznámeny po uplynutí této lhůty. Lety od 1. 10. 2009 je možné přihlašovat do ČPP 2009, který začíná hned zítra!

 

23. 07. 2007 - Zaškrtněte si ve svých diářích datum 1. 11. 2008!

Letošní vyhlášení výsledků HUDY ČPP 2008 a CZECHOSTAV Víkend Cup 2008 proběhne v sobotu 1. listopadu 2008 na stejném místě jako loni, tedy v sále kulturního domu městečka Štoky, které leží uprostřed naší země na půli cesty mezi Prahou a Brnem. Během večera bude hrát bigbítová kapela. Další podrobné informace o programu včetně ubytování přineseme později. Fotografie z loňské vydařené akce najdete v tomto článku.

Díky partnerům obou soutěží si výherci letos rozdělí ceny v hodnotě cca 150.000,- Kč!

24. 06. 2008 - XContest a Český pohár ve 3D!

3D pictureOd nynějška si můžete všechny lety prohlížet ve 3D zobrazení přímo na webu XContest! V detailu letu jednoduš klikněte na ikonku "G Earth 3D" a povolte nainstalovat Google Earth Plug-in do vašeho prohlížeče.

Plug-in je momentálně podporován systémy Microsoft Windows XP a Vista s následujícími prohlížeči:

  • IE 6.0+, 7.0+
  • Firefox 3.0x, 2.x or 2.0x
  • Netscape 7.1+
  • Mozilla 1.4+
  • Flock 1.0+

15. 05. 2008 - GiPSy Flight Manager - verze 1.0 zveřejněna!

Používáte prohlížeč Firefox? Nainstalujte si rozšíření GiPSy - unikátní software, který umí stahovat tracklog z GPS Garmin a Aircotec do IGC souboru a spravovat vaše přelety, s možností automatického přihlášení přeletu do XContest (ČPP). Zkuste a už nebudete chtít nic jiného :-)

25. 03. 2008 - Nové filtry ve World XContest - "ALPSKÝ region" a "Visegrádská čtyřka"

Ve World XContest jsme spustili nové speciální filtry. Nyní můžete prohlížet lety, denní skóre i pořadí v jednotlivých kategoriích podle regionů, kde byl let uskutečněn, a to:

ALPS regionVisegrad 4 regionALPSKÝ region a region Visegrádské 4 (Česko, Slovensko, Maďarsko, Polsko).

Pro let platný pro daný region musí start ležet uvnitř daného území.



30. 01. 2008 - Registrace do ČPP 2008 je otevřena. Pro tento ročník se změnila některá pravidla, souhrn změn najdete na stránce Pravidel ČPP.

02. 01. 2008 - Jako novinku pro všechny piloty, kteří létají ČPP, jsme připravili sesterskou soutěž nazvanou „CZECHOSTAV Víkend cup 2008“. Již z názvu je patrné, že se bude jednat o přelety letěné pouze o víkendu a budou omezeny na lety zasahující na české území. Více informací najdete v tiskové zprávě.
CZECHOSTAV Víkend Cup 2008 - tisková zpráva

01. 01. 2008 - Již 1. února 2008 začne nový ročník poháru s některými drobnými změnami v pravidlech. S radostí Vám oznamujeme, že vedle stávajících Hlavních partnerů máme i Generálního partnera - firmu HUDYsport  . Od 1. 2. 2008 tedy budeme létat HUDY ČPP 2008.

Užitečné odkazy:

Základní rozdělení stránek:

Levé menu: obsahuje odkazy na stránky zobrazující informace o přeletech, pilotech a pořadí v jednotlivých kategoriích. Dále zde najdeme pravidla ČPP a F.A.Q. (často pokládané otázky).
Pravé menu: "uživatelské", obsahuje odkazy, které uživatel (pilot) bude moci na webu provést, tj. registrace, přihlášení výkonu, založení a správa týmů atd.

Věříme, že jednoduchost a intiutivní práce s novým systémem ČPP Ti bude při přihlašování výkonů dělat radost stejně jako velmi zajímavé a interaktivní prohlížení již přihlášených přeletů.

 

Cíl projektu ČPP 2008:

Web ČPP byl zbudován a úspěšně provozován jako jedna z hlavních sekcí serveru PGweb.cz . Od letošního roku se přemisťuje na celosvětový přeletový systém XContest.org. Cílem je provozování co nejpřehlednějšího a jednoduchého přeletového systému, který bude zároveň přinášet všechny důležité informace o letech i pilotech. Pro zobrazení letů bylo snahou dát uživatelům prostor pro co nejzajímavější prohlížení všech důležitých dat, která jsou z tracklogu k dispozici a nebylo nutné používat další software.
Další informace o projektu i nejdůležitější řešené otázky pravidel ČPP lze najít ve F.A.Q.

Tým XContest.org
support@xcontest.org



Hlavní partneři:

 logo OZONE  logo UP  logo Easyfly.cz - Advance  logo NOVA  logo Niviuk  logo Sky paragliders  logo Airdesign  logo Axispara  logo MAC Para

Partneři:

 logo Paraevoluce

Mediální partneři:

 logo PILOT - bulletin Letecké amatérské asociace



Sections: