X C o n t e s t   2 0 1 9

Glemt passord

Distanseligaen HG 2019

Ny Hangglider distanseliga for 2018!

Distanseligaen

Det har vært laber interesse rundt distanseligaen de siste årene, det er nok mange årsaker til dette, men vi mener ligaen fortsatt er en motiverende faktor for å komme seg ut og på tur, og vi er sikre på at pilotene synes det er et bra tilbud for å holde interessen opp igjennom sesongen.

Vi lanserer derfor en ny versjon av ligaen, basert på XContest, som et tillegg til den vanlige loggboka. (Vi prøver dette i år, og evaluerer til høsten. Ligaene i gamle loggboka funker fint, men vi håper at det hjelper på interessen med en "Reboot" med nytt system)

Premiering

Det blir fete premier for topp 3 i open og sportklasse!

Registrering

Deltagere må registrere seg først ved å klikke "Registrering" i menyen til høyre. (Samme brukernavn og passord kan du taste inn på XCTrack appen, for automatisk upload av tracklogg). Ta kontakt med Øyvind Ellefsen om det er noen spørsmål eller feil i løsningen. XContest systemet fungerer ellers ganske likt som vårt gamle system i loggboka, du må laste opp fila i .IGC format på trackloggen (GPSDump lagrer som IGC)

Scoring

Nytt for 2018 er at vi har lagt til sportsklasse (Toppmast) som egen liga, og samtidig slått sammen fridistanse og konkurranseligaen. Det trengs ikke noen forhåndsdeklarasjon av turene, selv om du flyr "oppgave" med turnpoints. XContest vil gi deg maksimal distanse med 3 TP på trakcloggen din uansett retning du flyr. De 5 turene du har med mest poeng vil telle i scoringen

Fridistanse teller 1 poeng per KM.

Flatt triangel teller 2 poeng per KM.

FAI triangel teller 3 poeng per KM.

FAI triangel er at du har minst 28% distanse på korteste legg og fullført hele triangel.

Flatt triangel har ikke noen 28% krav til legg i triangel, og i tillegg kan du ha 20% av totaldistanse av triangel igjen til å fullføre opgaven og fortsatt få score som flatt triangel.

Vi har med flatt triangel for å motivere til å strekke turen litt ut i alle retninger fra start, og så fly tilbake, istedet for å bare fly lokalt. Dette er ypperlig når du ikke kan dra på langtur pga. logistikk/vær/sint kone/middag i ovnen/defekt bil/vondt i skuldra/sulten/forlate-Bergen-angst/tørst/nøkler i lomma/lite strøm på vario/dårlig melding/svigermor på besøk/tyfus/mangel på viagra/landingsangst/PG angst og lignende komplikasjoner til hinder for 100km medvindsturen du egentlig kunne flydd.

XContest har også en egen app for Android telefoner/nettbrett, som er ganske så snasen. Du får automatisk logging til ligaen, luftroms og oppgavekart, og i praksis et fullt flyinstrument på telefonen, livetracking er straks klart, og det kommer mye fine features fremover. Merk at XCTrack ikke er noe krav for bruk av distanseligaen, men den gjør ting enklere.


Sections: